2012-06-07

Nogometna groznica

Europsko nogometno prvenstvo samo što nije počelo. Dok se naši dragi već nestrpljivo odbrojavaju sate i tjednima se psihički i fizički pripremaju za najvažniju sporednu stvar na svijetu, vi baš niste najsretnije zbog toga što će toliko vremena provoditi bez vas?

Žene smo u većini slučajeva ravnodušne (čast iznimkama) prema nogometu. Možda pogledamo koju tekmu tu i tamo ili želimo našima dobar plasman, no to nije ni blizu onoj zagrijanosti koju viđamo kod naših dragih. Dok se neke od nas vesele što će imati puno više slobodnog vremena za sebe kad će oni zabrinuto i napeto sjediti pred tv ekranima, neke su vjerojatno i tužne što njihove "bolje" polovice neće večeri provoditi s njima. U koju kategoriju vi spadate? 


Da li i vi imate dečka koji je veliki obožavatelj sporta i planira pogledati što je više utakmica moguće? Moj se dragi već neko kraće vrijeme psihički i fizički priprema za ovo prvenstvo i ne može dočekati da napokon počne. Otišao je i u shopping te je nabavio puno previše piva s limunom koje najviše voli, jer ipak prvenstvo dosta drugo traje i bolje je biti spreman i imati rezerve nego da u tijeku tekme pivo nestane. Zamislite da pivo nestane, strašno :). Također je nabavio i nekoliko sportskih časopisa koji su posvećeni baš europskom prvenstvu (ne kužim se baš previše) i već danima proučava sastave momčadi, razrađuje taktike i detaljno se priprema. Sve moguće obaveze usklađuje s rasporedom tekmi i presretan je što mu je radno vrijeme na poslu takvo da će na vrijeme doći doma da gleda tekmu. Ma uostalom, znate već kakvi su dečki, ne zna čovjek da li bi im se smijao ili što.

No, budući da naši dragi imaju pred sobom hrpu utakmica koje žele pogledati, moramo se pobrinuti i da nama bude lijepo, jel tako? I mi moramo uživati u našem slobodnom vremenu sad kad imamo priliku više se posvetiti hobijima u kojima uživamo ili kojima se do sad nismo imale vremena posvetiti. Stoga je krajnje vrijeme da i mi odlučimo što ćemo, gdje ćemo i kako ćemo dok se naši dečki znoje i navijaju. 

Ne mora nam biti loše bez njih, pobrinimo se da nam bude još i bolje nego kad smo s njima. Jer što može biti bolje od rada na sebi i uživanja u vlastitim strastima? Evo nekoliko mojih prijedloga da si uljepšate ovo vrijeme:

  • Odlazak u kino - ne znam za vas, ali ja obožavam kino. Više doma gotovo da ni ne gledam filmove na tv-u, ionako su većinom samo reprize. Zato rađe odem u kino (hvala Bogu na Cinestaru i velikom izboru filmova) i pogledam skoro svaki film koji mi se učini dobar prema traileru. Upravo se počinje prikazivati Prometheus a sigurno će doći još dobrih filmova koje možete pogledati, ili u društvu prijateljica ili same u krajnjem slučaju.

  • Shopping - što može biti bolje od večernjeg shoppinga? Još ako imate neki veći shopping centar u blizini gdje dućani rade dugo u noć kad su neke akcije ili nešto, kud ćeš bolje. Shopping je definitivno dobra alternativa za uživati u slobodnom vremenu.
  • Putovanje - iako možda za neko veće putovanje nemate novaca ili vremena, uvijek možete otići na neki kraći jednodnevni ili poludnevni izlet, zašto ne? Uvijek je lijepo vidjeti nešto novo, i ako možda postoji neko mjesto koje nikako da posjetite s dragim, sad imate priliku otići s društvom. Ili još jedna mogućnost, ako želite putovati baš s dečkom, možete ovo vrijeme iskoristiti za detaljno planiranje vašeg slijedećeg putovanja i otputovati nakon Eura. Ja osobno mogu sate i dane provesti istražujući na webu razne destinacije, hotele i čitati o tuđim iskustvima :).

  • Ručni rad kod kuće ili tečaj nečega što volite - možete se, između ostaloga, baviti i ručnim radom i tako se okušati u izradi nečega što do sad niste imale prilike probati.. predlažem izradu nakita, crtanje ili dizajn ako ste umjetnice, izradu raznih ukrasa, renoviranje nekog komada namještaja, pletenje, šivanje goblena, izradu ukrasa za kosu, ma bilo čega što vam padne na pamet. Ili ako želite raditi u društvu, možete i upisati dugo priželjkivani tečaj i na taj način ispuniti slobodno vrijeme!

  • Filmovi i serije kod kuće - ako niste raspoložene za odlazak u kino, možete pogledati neki film kod kuće ili skinuti neku dobru seriju i gledati ju na računalu. Vrijeme će vam proći brzinom munje kad se uživite u seriju (i u likove, ako ste poput mene) i za taj čas će biti 3 sata ujutro :). Želite li gledati kriminalističke serije, možete pogledati koje vam ja preporučam u članku a uskoro će biti i drugi i treći dio članka gdje ću vam preporučiti serije koje će vas možda više zanimati - humoristične i drame. 
  • Usavršavanje vještina šminkanja - ako želite usavršiti svoje sposobnosti, sad je pravo vrijeme za to. Možete pogledati savjete, recenzije i tutorijale od dragih naših blogerica i jako puno naučiti. Ja posebno preporučam članke drage Jelene s bloga TheChloee's everyday, drage Gejbe i ostalih cura s bloga Parokeets, drage Vesne s bloga Beauty addict, drage Pauline s bloga ItsyBitsy's Beauty Zone, drage Ane s bloga Maybe's New Start ili članke dragih nam Šminkerica.
  • Otvaranje bloga - razmišljate li već duže vrijeme da nam se pridružite u blogosferi? Eto vam prilike, jer sad će biti više vremena za pisanje postova. Nemojte se više predomišljati, odvažite se i krenite, neće vam biti žao. I ako krenete s novim blogom, obavezno nam javite!
  • eBay - ako krenete pretraživati što se sve može kupiti ovdje, nećete se moći zaustaviti. Još kad vidite koliko su povoljne cijene nakita i drugih stvarčica, više vas nitko neće odviknuti ovisnosti o eBayu. Ili još bolje, možete otvoriti paypal i kupovati a ne samo gledati, diviti se i raditi wish listu :).
  • Pospremanje sobe, organizacija beauty kutka (ili nekog drugog) - ako vam je u vrijeme faksa nastao kaos u sobi ili ako je nered nastao iz bilo kojeg razloga, sad je vrijeme da sve pospremite, očistite, uz laganu glazbu, preuredite dijelove sobe koje želite, izbacite ako imate nešto suvišno, bolje organizirate ono što je samo negdje natrpano jer do sad niste stigle ili da reorganizirate cijelu sobu, uredite svoj beauty kutak - odnosno, da napravite generalku ili manji makeover sobe

  • Kazalište i mjuzikl - ako možda volite kazalište više od kina, ili ako volite oboje, evo vam još jedne ideje. Ja nikad neću zaboraviti mjuzikl Kosa, koji je najbolji ikad, a super je bio i Briljantin. Super provod zajamčen (naravno, ako volite takvo što).
  • Frizure i manikure - osim make up-a, možete poraditi i na frizurama i manikurama. Ja sam antitalent kad je u pitanju slaganje neke dobre frizure i trebala bi vježbati, počevši od nekih jednostavnih frizura da napokon i sama nešto znam napraviti. Što se tiče manikura, ako vam nokti nisu očajni kao moji trenutno, možete se poigrati svojim noktićima i sam će vas pogled na njih razveseliti.
  • Planinarenje - volite boraviti u prirodi, obišle ste već sve nacionalne parke, zašto ne bi onda otišle na planinarenje? Zabava je zajamčena, šetat ćete kroz prekrasnu prirodu a k tome još se i dobro razgibati. Da vas motiviram - ja sam sa svog prvog planinarenja došla mršavija 1 kg, tako da, definitivno se isplati jer se spaja ugodno s korisnim! :) 
  • Rolanje i ples - možete rolati u društvu ili zaplesati, ako nigdje drugdje, onda se izludirati u svojoj sobi, pred ogledalom..   

  • Križaljke, društvene igre i igre na računalu - ja kao manijak mogu rješavati križaljke satima, tako da će to definitivno biti i jedna od mojih aktivnosti. Ako nemate s kim odigrati koju društvenu igru, možete igrati i igre na računalu. Što se društvenih igri tiče, između ostalih preporučam i Jamb, iako je to igra samo za dvoje ja ju baš volim. E da, da iskoristim priliku.. jel možda netko negdje vidio Kolo sreće ili Memory ili zna gdje se mogu nabaviti? Što se Memoryja tiče, oduvijek ga želim i volim, ali kad god tražim po dućanima samo su dostupni s nekim bezveznim dječjim likovima, a ja bi ipak nešto ozbiljnije hehe..
  • Uživanje u kupki - nema ljepšeg nego kasnije navečer "uroniti" u kadu i uživati, možete i pročitati koju knjigu usput ili se jednostavno opustiti i odlutati kud vas misli nose... 

A vi drage moje? Pratite li utakmice sa svojim dragim ili niste fan nogometa? Ako niste, kako provodite svoje vrijeme kad je on prikovan uz mali ekran? Imaju li i vaši dečki detaljne pripreme prije početka prvenstva? Jesu li im rituali slični onima kod mog dragog ili... ? Ispričajte nam!

Koja je vaša taktika da preživite nogometnu groznicu i kako se nosite s ovim ludilom koje će započeti? Imate li još koji prijedlog osim ovih mojih, podijelite ga s nama :)



0 komentari:

Objavi komentar