2013-04-11

Ljeto, dođi nam :)

Kad sam tek počela pisati ovaj post, kod nas je neumorno padala kiša, lijevala je ko iz kabla. A sad nas je napokon obasjalo sunce, okruženo tmurnim oblacima, ali ipak je to sunce. Vozeći se u autu osjećala sam kao da se sunce i kiša bore za prevlast, i naravno, navijala sam za sunce jer sam kišobran smetnula s uma pa mi kupanje do posla nije bilo ni na kraju pameti. Ne znam za vas ali ja se ljetu veselim više nego ne znam čemu. Plove li i vašim glavama misli kojima dozivate ljeto? Ja ga uistinu neumorno zovem i to već svi znaju. Nažalost, ovo sivilo i kiša su i dalje uporni ali mislim da sunčeko ipak polako pobjeđuje. 


Zašto toliko volim ljeto ne mogu objasniti. U mislima već nosim ljetne haljinice, suknjice, papam lubenice, jagode, sladoled i trešnje i baš mi je dobro. Veselim se ugodnim ljetnim šetnjama s dragim kao i planinarenju koje oboje volimo. Dugo sam ga nagovarala da prvi put odemo na planinarenje a kad je napokon pristao shvatio je da dijelimo ljubav prema planinarenju. Oduvijek volim izlete u prirodu i jedva čekam toplije vrijeme da mogu krenuti u nove avanture. Zimi baš nisam za planinarenje jer mislim da bi se prije otkotrljala na dno planine nego se popela na vrh.

Veselim se kupanju, bilo u moru ili bazenu. Nekako sumnjam da ćemo ove godine ići na more, zbog drugih planova koje već imamo, ali meni je glavno da se kupam :). Ja sam vam ko ribica, mogla bih cijelo ljeto provesti brckajući se u vodi, baš mi ništa ne bi falilo. No, nažalost je to nemoguće jer bi pocrvenila kao rad ili dobila tradicionalnu alergiju na sunce. Hvala Bogu pa imam dobru doktoricu koja mi i na more šalje recepte pa se sve uspije riješiti. Netko bi, kad se sjeti problema s alergijama rekao da ne voli ljeto, ali mene jedna obična alergija ne može spriječiti da uživam u toj veseloj sunčanoj atmosferi.


Veselim se spremanju laganih ljetnih slastica i deserata, ako bude sve po planu, u vlastitoj kuhinji. Znam da po vrućinama nije lijepo provoditi puno vremena u kuhinji, ali nešto se svejedno mora spremiti s vremena na vrijeme. Veselim se laganim proljetnih salatama sa svježim povrćem i činjenici da sam ljeti stalno žedna a puno manje papam. Ne razumijem zašto je to tako, ali apetit mi je ljeti puno manji nego zimi pa se veselim skidanju suvišnih kilograma nakupljenih kroz predugu zimu. Ljeti ne osjećam takvu glad kao zimi, ne jede mi se toliko tople hrane kojom se zimi želim ugrijati. Zamislite si samo raznolikost i bogatstvo ponude ljeti: lubenice, jagode, trešnje, krastavci, sladoled, ma milina. Od tih par stvari bih mogla živjeti bez da išta drugo jedem. Ljeti stvarno postoji previše svježeg voća i povrća kojim se možemo okrijepiti dok skapavamo zbog vrućina.

O ljetnoj odjeći ne moram ni govoriti. Da, nije ni zima loša, volim tunike, čizmice i sve ostalo, ali zimi se osjećam ko mali hodajući medvjedić kad navučem na sebe sve živo i mrtvo jer mi je naravno uvijek hladno i ništa me ne može ugrijati. Kupila sam ove godine krasnu jaknu, i moram priznati da mi je u njoj bilo puno toplije nego u kaputu (čak i vruće ponekad). Ali jedva sam dočekala da ju spremim u ormar i brže bolje pojurila u dućane i počela razgledavati ljetnu ponudu. Znam da neću puno kupovati ali ponešto ću kupiti. Tek sam krenula i već mi je za oko zapala jedna peplum haljina i nadam se da ju neće prodati kad ja dođem po nju, jer obično imam peh i sve nestane dok ja dođem po ono što sam zamislila. No nije sad bit u kupovini, bit je u nošenju lagane lepršave odjeće u kojoj se osjećamo slobodnije i ugodnije. Nekad sam više nosila hlače i čudila se svojoj baki kako je ona skoro uvijek u suknji, jer je tako nekad bilo, žene baš i nisu nosile hlače. Sve se to promijenilo u našim suvremenim vremenima a ja osjećam da se sad sama vraćam u prošlost jer su mi hlače sve mrskije i samo sanjam haljine i suknjice. Jedva čekam da još malo zatopli i da mogu navaliti na ljetnu odjeću :)).


Veselim se i kratkim izletićima, ako će ih biti kao i biranju namještaja, uređivanju stančića, dizajniranju kuhinje.. toliko će toga obilježiti ljeto da ne znam na što bih prvo mislila. Nadala sam se i da ću moći provesti par dana na Rabu, no ne mogu se ispuniti baš sve želje. Meni će biti dovoljno da je ljeto, da mogu uživati vani i znam da ću imati više energije za sve, dani će biti nešto duži i to je odlično. Zato mi pomognite dozvati ljeto da nam što prije dođe pa da uživamo u svemu što ljeto nosi sa sobom.

Dozivate li i vi već ljeto, veselite li mu se? Čemu se ljeti najviše veselite? Imate li već kakve planove za ljeto, za ljetovanje, izlete, shoppinge, i slično? Ili možda više volite zimu?


Izvori: Slika1, Slika2, Slika3

0 komentari:

Objavi komentar