2013-04-14

Misao dana: tjedan zagrljaja

Radni tjedan samo što nije počeo i vrijeme je za novu dozu pozitive - za novu mudru misao dana. Koja mi je namjera već sam objasnila u prvom dijelu ovog članka i sad je vrijeme za još malo inspiracije. Mislim da svi imamo i više nego dovoljno problema, svatko od nas vodi neku svoju bitku i svaka pozitivna riječ može biti korisna da nam da snage da nastavimo dalje. I samu me često preplave crne misli, znam da se moram nadati boljem sutra i da će sve jednom doći na svoje ali često posustanem. Zato me mudre misli dana s vremena na vrijeme nadahnu da ne odustajem.

Ovaj tjedan neka nam bude tjedan zagrljaja! Kad vam je teško, neka vas zagrle. Kad vidite da je teško nekome od vaših voljenih osoba, zagrlite ih. Mislim da mnogi podcjenjuju moć zagrljaja i da je njegova moć puno veća nego smo svjesni. Zašto? Zato što zagrljajem pokazujemo svoje osjećaje. Često riječi nisu dovoljne i nisu toliko snažne kao djela. Lako je govoriti nekome da će sve biti dobro, ono što je potrebno svima jesu zagrljaji a ne prazne riječi. "Zagrljaji su izumljeni da bi pomoću njih našim voljenima dali do znanja da ih volimo bez da im išta kažemo!" I samoj mi je najljepše kad nakon teškog radnog dana i svih problema dođem doma i bacim se dragom u zagrljaj. Da, jedan najobičniji zagrljaj ima toliko jak učinak na moje raspoloženje da je to nešto nevjerojatno. U zagrljaju, brzo prestanem misliti na sve što me muči i sve loše što se događa. Kao da cijeli svijet nestane i samo se dobro osjećam tako zagrljena. Mora da zagrljajima prenosimo ljubav jedni na druge i da zagrljaji imaju terapeutski učinak na nas. 


Dakle, dosta je bilo riječi, okrenite se djelima. Djela su ona koja nas opisuju, ne riječi koje se zaboravljaju - njihova je težina mnogo veća. Grlite drage ljude oko sebe i neka oni grle vas pa ćete vidjeti koliko ćete lakše prebroditi naporan tjedan koji je ispred nas. Ako ništa drugo, dobro ćete se osjećati jer ste nekome uljepšali dan pruživši mu topli zagrljaj. Svima vam želim da uživate do kraja nedjelje a onda hrabro uđite u novi radni tjedan i na kraju tjedna mi javite da li vam je koji zagrljaj pomogao ili ste možda vi zagrljajem pomogli nekome drugome.

Što mislite o snazi zagrljaja, pomažu li vam zagrljaji da zaboravite probleme i da se lakše nosite sa svakodnevicom? Grlite li se puno ili ne volite pokazivati osjećaje na taj način? Kakav je radni tjedan pred vama? Treba li vam više pozitive u životu ili se i sami dobro nosite sa svime? Volite li i vi više kad vam netko pokaže osjećaje nekim djelom nego riječima? Jeste li već zagrlili danas nekoga?


Izvor: Slika1

0 komentari:

Objavi komentar