2013-02-27

Misao dana

Mudra misao dana od sad će se redovito pojavljivati na blogu. Možete to zamisliti kao neku "podkategoriju" na blogu koju uvodim iz razloga da se međusobno bodrimo, podržavamo, savjetujemo i da jedni drugima pomažemo kroz naporne radne dane. Bit će to neka vrsta međusobne motivacije, dijeljenja naših misli ili jednostavno neka vrsta inspiracije koja će nas tjerati da budemo bolji, da se pokrenemo i da živimo punim plućima. Dakle, ako imate kakvu mudru misao za podijeliti sa mnom i s ostalim čitateljima, ovo je pravo mjesto za to. Trebate li bilo kakav savjet, ovo je pravo mjesto za to. Proživjeli ste divan dan i želite malo sreće prenijeti na druge, ovo je također pravo mjesto za vas. Imali ste loš dan i treba vam motivacija za dalje, jednostavno zavirite u članak i nadahnite se pozitivnim mislima. Pozitiva će biti naša misao vodilja. Da ne filozofiram u beskonačno, jer mi to stvarno ne bi bio problem (imat ću još prilika), započnimo ovu tradiciju s prvom mudrom mišlju.


Što vam želim danas pametno poručiti? Slika je sve rekla. Živite jednostavnim životom, ne komplicirajte si ono što ne morate. Neka vam snovi budu veliki jer je samo nebo granica. Jednom mi je jedan uspješan čovjek rekao da su ga svi ismijavali zbog sanjarenja a na kraju se on smijao njima jer je upravo on ispunio svoje snove i ostvario uspjeh, za razliku od ostalih. Budite zahvalni za sve što imate i za ono što jeste. Vjerujte mi, imate mnogo više nego mislite. Osjećate li se ikad kao Pale sam na svijetu, osvrnite se na ljude oko sebe i shvatit ćete da niste sami. Budite zahvalni za svaku sitnicu u svom životu i vidjet ćete koliko je život lije. Darujte ljubav voljenim osobama. Naglasak je na davanju a ne na primanju. Divno je primati ali još je ljepše davati. Zamislite si što sve možete učiniti kad nekome udijelite mrvicu ljubavi. Otkad radim s ljudima i sama sam se u to uvjerila. A i neće vam se uzvratiti ako ništa ne pružite. I najvažnije od svega, puno se smijte (no ne baš toliko puno koliko se ja smijem jer ćete već tako mladi biti puni bora smijalica koje ja nikako ne volim). S osmijehom na licu prolazite kroz život i nemojte dati da bilo tko ili bilo što skine osmijeh s vaših lica.

Kako vam se čini ideja za ovakve članke na blogu? Hoćete li dijeliti svoje misli sa mnom u narednim tjednima? Sviđa li vam se ideja da imamo mjesto na kojem ćemo širiti pozitivu i međusobno si pomagati? Što mislite o ovoj prvom mudroj misli kojom započinjemo ovaj tip članaka? Sanjarite li nešto veliko ili se ničemu ne nadate? Jeste li zahvalni za sve što imate i za sve što ste postigli ili sami sebe svrstavate u skupinu onih koji misle da nemaju ništa vrijedno? Jeste li dobili bore smijalice poput mene ili tužna lica prolazite kroz život? Kako se borite sa svojim borama smijalicama?


Izvor: Slika1

0 komentari:

Objavi komentar