2012-07-06

Garderobe iz snova

Ugradbeni ormari odnosno garderobe iz snova - sve ih želimo zar ne? Ako je vaš odgovor na pitanje negativan, samo zamislite ormar kojim možete šetati, ormar veličine jedne manje prostorije i sve one divne stvarčice koje bi u njega spremile - ipak ga želite jel tako?

Obični ormari s nekoliko polica daleka su prošlost. Ugradbeni ormari danas su jako popularni i sve se više ljudi odlučuje za njih. Osim što vizualno izgledaju jako primamljivo, također su i vrlo praktični. Police, ladice i ostale elemente možemo organizirati kako želimo i tako postići najbolji raspored za sebe. Ugradbeni ormari su prostrani, svu svoju odjeću, obuću i modne dodatke možemo pregledno rasporediti i uvijek ćemo znati gdje se što nalazi. I ono najvažnije, na taj način možemo maksimalno iskoristiti raspoloživ prostor. Mi žene bar volimo shoppingirati i sigurno su i vaši ormari često prenatrpani i nekad ne znate gdje ste što stavile. Zašto ne bi olakšale same sebi? Znam da u spavaćim sobama ne provodimo puno vremena i da zato mnogi njihovom uređenju posvećuju puno manje pažnje u odnosu na ostale prostorije u kući. No, prema mom skromnom ženskom mišljenju dva su važna komada namještaja koje svaka spavaća soba mora imati - garderobu iz snova i vanity stolić (uz krevet naravno). U ovom se dijelu članka koncentriramo na garderobe a o vanity stolićima moći ćete čitati u nastavku članka.

Kroz razgovore o ugradbenim ormarima i garderobama shvatila sam da takvo što mnogi smatraju vrlo skupom investicijom. A uopće ne mora biti tako. Sve što želimo možemo dobiti i po puno povoljnijim cijenama, no to ovisi o tome koliki smo trud spremni uložiti u ostvarenje naših snova. I sama razmišljam da jednog dana sama uređujem svoju garderobu jedino što ja ne bi u garderobi držala i obuću jer mi odjeća i obuća u istom ormaru jednostavno ne idu zajedno. Na tu me ideju potakla emisija o kojoj sam već pisala - Debbie Travis preuređuje. U jednoj od emisija Debbie je jednoj ženi dizajnirala divnu garderobu i stvarno mi se nije činilo prekomplicirano. Samo trebamo uhvatiti naše dečke za ruke, definirati raspored polica i ormara i krenuti s nabavom i bojenjem drveta, možda čak i nekih gotovih polica i ormara koje bi mogli uklopiti. 

Garderoba može biti manja, ne mora biti ogromna. Ja iako volim shoppingirati, pazim koliko i na što trošim i nemam u svom ormaru 50 pari cipela, 40 majci, 30 traperica i slično. Zato bi ja s obzirom na svoje potrebe radila nešto manju garderobu. No bez obzira na to da li je garderoba velika ili mala, najvažniji je onaj osjećaj ispunjenosti kad imamo nešto takvo. Znam da bi bilo predivno otvoriti klizna vrata (koja su najčešća kod garderoba) i imati sve svoje krpice pred sobom. Osim kliznih vrata, garderobe često na sredini imaju i udobnu stolicu ili neki tabure odnosno klupicu na koju se možemo zavaliti i koja nam razmišljanje o tome što bi mogle odjenuti čini još ugodnijim.

Dakle, ako se odlučite u svojoj spavaćoj sobi imati ugradbeni ormar dobro razmislite o svojim potrebama. Same najbolje znate koliko shoppingirate, da li skupljate odjeću ili nemate puno odjeće, pa ovisno o tome odredite i koliko će vaš ormar biti velik da ne bi bio prazan ili da na kraju ne bi ispalo da opet nemate kamo spremiti sve svoje stvari. Također morate donijeti odluku o tome koliko polica želite imati, da li će gdje biti kakve ladice, ili možda koji zatvoreni elementi. Posebno su važni i elementi za vješanje odjeće, njih ne smijete zaboraviti. Ako imate puno haljinica poput mene oni su od posebne važnosti. Također, razmislite da li su vam potrebne i kakve ukrasne kutije i košare u koje ćete rasporediti čarapice i drugo stvarčice.

Bez obzira na to da li ćete same dizajnirati svoj ormar iz snova ili ne, u nastavku pogledajte kako najobičniji ormar može postati pravi mali raj uz odličan izbor boja i dobar raspored elemenata. Donosim vam nekoliko primjera ugradbenih ormara iz snova koji vam mogu poslužiti kao inspiracija za vaš ormar, no prije nego počnete uživati u pogledu moram vas upozoriti - jedan je ljepši od drugog i sve ćete ih željeti. I obavezno pogledajte i garderobu blogerice i youtuberice Dulce Candy na ovom linku - nešto fenomenalno za vidjeti.

















Nadam se da ste kao i ja uživali maštajući o svom ormaru iz snova. Da li vi u svojoj sobi možda već imate nešto ovakvo ili radite na realizaciji ormara? Koji vam se od ormara najviše sviđa? Želite li uopće ovakvu divnu garderobu?



0 komentari:

Objavi komentar