2012-07-01

I tako večer proleti.. uz dramu!

Nakon kriminalističkih i humorističnih serija došao je red i na drame. Kad netko kaže drama, serija baš ne zvuči zanimljivo. Ali kad vidite koje se serije nalaze na mojoj listi najboljih drama, sigurna sam da ćete reći da ste i vi njihov obožavatelj. Za razliku od humorističnih serija, drame su pune napetosti i iz epizode u epizodu ne možete ih prestati gledati jer vas zanima što će se dalje dogoditi. Ako pak vas drame i dalje ne privlače, još uvijek možete pogledati neku od serija koje sam preporučila u člancima o kriminalističkim i humorističnim serijama.

Ako spadate u skupinu onih koji vole drame, pogledajte koje vam serije iz ove kategorije preporučam - garantiram vam da nećete otići na spavanje prije jutra jednom kad ih počnete gledati.

1. Homeland


"Narod vidi heroja, ona vidi prijetnju!"

Homeland je serija koja mi je u posljednje vrijeme jedna od dražih. Iako sam na početku mislila da mi neće biti baš toliko dobra jer se radnja vrti oko vojnika i Al Qaede, radnja je zapravo toliko dobro osmišljena da ni minuta u epizodi nije dosadna. Rijetko se viđa nešto što je napravljeno toliko dobro. Veliki je plus ovoj seriji i uvjerljiva gluma glavnih likova. U centru priče nalazi se agentica Carrie čiji je lik utjelovila svima poznata Claire Danes. Cijela priča počinje vrlo napeto odmah na početku - spašavanjem vojnika Brodya. Carrie uslijed njegova spašavanja dolazi do bitnih informacija zbog kojih počinje sumnjati u Brodya. Naime, ona je sigurna da je Brody prešao na drugu stranu i da je njegovo spašavanje zapravo dio plana Al Qaede da uđe na američko tlo. Mislim, vojnik je nestao i nije ga bilo 8-9 godina i sad se ispostavilo da je živ i zdrav i da se vraća doma - mislim da su njezine sumnje opravdane i sigurno ga ne bi pustili da se vrati u Ameriku da iza svega toga ne stoji neki opaki plan. Sasvim je moguće da je u godinama zarobljeništva prešao na drugu stranu.


Dok Brodya svi smatraju junakom, Carrie zajedno sa svojim mentorom Saulom pokušava otkriti istinu i dokazati svoje sumnje. No, osim što je agentica koja ima specifičan način rada na Brodyevom slučaju, Carrie ima i svojih zdravstvenih problema s kojima se istovremeno bori. Detalje dalje neću otkrivati, odlučite li pogledati seriju, nećete požaliti. Mogu vam samo reći još da vas očekuju fenomenalne scene i zapleti, a uostalom, zar vas sad ne zanima da li je Brody preobraćen tijekom zarobljeništva i što je zapravo istina?


2. Revenge



Revenge je definitivno jedna od najboljih serija koje su počele u prošloj sezoni. Priča počinje kad se u mjesto Hemptone, koje nazivaju gradom bogataša, vraća Emily Thorne. Pogađate, razlog njezina povratka je osveta. Dok stanovnici Hemptona misle da je ona još jedna bogatašica u nizu koja se ovdje doselila, njezina je priča sasvim drugačija. Kao djevojčica je već živjela u Hemptonu i to je mjesto na kojem je uništena njezina obitelj zbog čega je ona ostala sama. Puno godina poslije, Emily - čije je pravo ime Amanda, se vratila puno jača, drugačija, hladna i spremna da se osveti onima koji su to uzrokovali propast njene obitelji i gubitak njezinog oca. Iako se čini da se uklopila u grad i društvo, zanimljivo je gledati njezina prerušavanja i akcije kroz koje se rješava jednog po jednog izdajnika. Krajnji je cilj uništiti i obitelj Grayson zbog koje je njezin otac nevin umro u zatvoru kao njihovo žrtveno janje.


Zanimljivo je i to da će Emily biti u vezi s Danielom, sinom Victorie i Conrada Grayson. Ja sam se gledajući seriju nadala da je ona s njim iz ljubavi a ne samo zato da se približi Graysonima, no kasnije se ispostavlja da voli drugoga - koga, neću za sad otkrivati. Također, serija počinje odličnom scenom nečije smrti na plaži i proći će neko vrijeme dok ne saznamo tko je zapravo umro i što se dogodilo. Prva sezona zapravo dosta tužno završava ali već se veselim vidjeti što su nam pripremili u drugoj sezoni :).


3. Grey's Anatomy



Grey's Anatomy pratim već dugi niz godina i ta bi mi serija jako nedostajala da se ukine. Iz sezone u sezonu meni je jednako zanimljiva i toliko sam se navezala na likove da bi mi svakodnevica bez njih baš bila čudna. Znam da će se ukinuti kad tad ali ja se nadam da to neće biti brzo. Dakle, vjerujem da već svi znate, serija prati nekolicinu (malo više njih) doktora - mentora i praktikanata. Mentori su već prošli sve ono što čeka praktikante a praktikanti su nabrijani, znatiželjni, bore se za svaku operaciju i jednostavnije operacije ih ne zanimaju - važno im je da im pripadne što "atraktivniji" medicinski slučaj. Ti mladi doktori počinju svoje stažiranje u bolnici Seattle Grace a mi ih pratimo kroz njihovu avanturu ali pomalo i kroz privatne živote. Kad su tek došli u Seattle Grace bolnicu, njihov je mentor postala dr Miranda Bailey. Miranda je inače zakon lik, u što ćete se uvjeriti ako počnete gledati seriju. Njezin je cilj od njih napraviti najbolje liječnike a da li će u tome i uspjeti tek ćemo saznati.

O ne, Sloan kao otac :))

Glavni je lik inače Meredith, kćer poznate doktorice oko koje se okupila skupina njezinih prijatelja čije živote pratimo. Ako još ne gledate ovu seriju, vrijeme vam je da počnete jer vas u seriji očekuje pregršt preokreta, zanimljivih epizoda i likova. Primjerice, pogledate li seriju negdje do 7. sezone očekuju vas napete epizode pokolja u bolnici i još mnogo zanimljivosti.


4. Pretty Little Liars



Pretty Little Liars ilitiga Slatke male lažljivice je serija o četiri prijateljice koje od nestanka njihove pete prijateljice Alison, putem SMS-ova maltretira osoba koja se predstavlja kao "A". Zbog priče s SMS-ovima serija pomalo podsjeća na Gossip Girl no smatram da je ova serija daleko bolja od Gossip Girl iako sam i tu seriju pratila. S obzirom da se potpisujem kao Aria, sad znate i po kome sam odabrala ovo ime - Aria mi je najdraža mala "lažljivica" a to ime mi je baš prekrasno. No, da ne skrećem previše s teme, da vam predstavim naše lažljivice: Aria, Spencer, Hanna i Emily.


Seriju sam zavoljela ne samo zbog likova već i zbog cijele te priče oko otkrivanja osobe "A". Svaka epizoda obično završava nekim događajem koji nas navodi na razmišljanje oko toga tko bi to mogao biti. Nakon puno dilema i gledanja, napokon smo saznali i tko je "A", no kako već traje nova sezona sasvim je moguće da ipak ne znamo pravu istinu. Da vam ne otkrivam previše, reći ću vam samo da je Aria zaljubljena u svog profesora i oni su mi kao par prekrasni i još uvijek se nadam da će uspjeti biti zajedno bez ikakvih skrivanja i prepreka. Hanna je kao mala bila bucmasta pa je s vremenom postala i bulimičarka a sad u svom životu napokon ima i ljubav, dok je Spencer štreberica a Emily lezbijka i plivačica. Moram reći da mi je Emily najdosadniji lik i nije mi jasno zašto se u zadnje vrijeme uporno u sve serije guraju gey parovi, meni je to suvišno. Cure - upalite laptope, skinite ovu seriju i bacite se na gledanje! Malo misterije i ljubavi = dobitna kombinacija!


5. The Lying Game



The Lying Game je serija o dvije sestre blizanke koje ne znaju jedna za drugu sve dok se slučajno ne sretnu. Kad napokon saznaju jedna za drugu, odluče se zamijeniti da bi doživjele nešto novo i vidjele kako drugi žive. Zanimljivo je to da je jedna od njih dobrica i svima bi pomogla dok je druga zloćka koja misli da je najbolja na svijetu i da sve mora biti onako kako ona kaže. Blizanka dobrica je Emma i ona od rođenja živi u hraniteljskoj ustanovi i živjela je kod više obitelji. Za razliku od nje, zloćka Sutton je bogatašica i cijeli joj je život bajka - ima obitelj koja ju voli, sestru i dobre prijateljice. Vrijeme koje Emma provodi u Suttoninoj obitelji prilagođavajući se na luksuzni život, Sutton iskorištava da bi saznala istinu i istražila što se dogodilo s njihovom majkom.


Iako su Sutton i Emma dogovorile kako će dugo trajati zamjena i kad će se opet zamijeniti da se sve vrati na staro, to se ipak nije dogodilo jer je Sutton nestala a Emma onda nije znala što joj je činiti. Kako vrijeme prolazi, Emma polako zavoli Suttoninu obitelj prema kojoj se Sutton nije nikad baš lijepo odnosila. S Emmom u obitelji sve polako dolazi na svoje mjesto, odnosi u obitelji se popravljaju i Emmi je sve teže suočiti se s istinom jer zna da bi tako mogla izgubiti sve te ljude koje je toliko zavoljela. Osim Suttonine obitelji, Emma se zbližava i sa Suttoninim dečkom. Nakon što to Sutton sazna, okrene se protiv Emme i možete samo zamisliti što će se sve dalje događati.


6. The Secret Circle



The Secret Circle je serija koju sam nedavno gledala i koja je na moju veliku žalost ukinuta. Ne mogu prežaliti ukidanje ove serije jer mi je bila jedna od boljih u zadnje vrijeme i jer već dugo nisam gledala seriju takvog tipa. Ne mogu shvatiti zašto u Americi svake sezone kupuju toliko novih serija i toliko serija ukidaju. Koliko sam čitala na forumu, mnogi su imali riječi hvale za ovu seriju i mnogima se uvukla pod kožu, tako da mi nije jasno koji je razlog za njezino ukidanje. Uglavnom, ako želite pogledati tu jedno sezonu, isplati se, ali možda je bolje i ne gledati jer će vam samo biti teže kad shvatite da nema više.. barem je meni bilo tako.. posebno zbog načina na koji je završila prva sezona. Zato što sam imala u glavi toliko mogućih scenarija vezanih uz to što će se događati u novoj sezoni razočaranje zbog ukidanja je bilo još veće.

 
Serija započinje ubojstvom jedne žene, Cassie-ne majke. Budući da Cassie ostaje sama, seli se natrag k svojoj baki u malo mjesto Chance Harbor, iz kojeg ju je njezina majka daleko u prošlosti htjela odvesti bez obzira na sve. Kad dođe u Chance Harbor, uskoro upoznaje društvo vještica, postaje svjedokom čudnih i neobjašnjivih događaja i saznaje da je i sama jedna od njih. Iako to u početku ne prihvaća, s vremenom shvaća što je sve sposobna učiniti i saznaje da posjeduje i crnu magiju. Priča se zahuktala, bilo je sve napetije, vratio se čak i njezin otac, otkrile su se njegove namjere oko stvaranja kruga Blakeovih vještica i još malo i bio je kraj.. nažalost..

Na kraju, imam i nekoliko pitanja za vas.. Da li ste pogledali neku od serija ili možda planirate gledati? Dijelite li sa mnom žalost zbog ukidanja The Secret Circle serije? Imate li mi možda za preporučiti još koju dobru dramu? Da li vam je možda koji od likova posebno prirastao srcu?



Izvori: Homeland1, Homeland2, Revenge1, Revenge2, Greys1, Greys2, PLL1, PLL2, TLG1, TLG2, TSC1, TSC2.


0 komentari:

Objavi komentar