2013-10-27

Ne možeš kupiti sreću ali možeš kupiti sladoled!

Evo nas u još jednom nastavku Misli dana. Zapravo, vrlo je jednostavno ono što želim reći: ne možete kupiti sreću ali možete kupiti sladoled i to je jedno te isto. Sladoled je ovdje uzet kao primjer, može se kupiti / napraviti bilo što drugo osim sladoleda ali kad se radi o nečemu što volimo možemo to poistovjetiti sa srećom. Male nas stvari usrećuju i to je poanta cijele priče. Ne možemo otići u dućan i kupiti 200 grama sreće pa biti sretni 2 ili 3 sata ali možemo otići u dućan i kupiti nešto što nas usrećuje pa biti sretni cijeli dan. 


Sreća je pojam koji se tumači na različite načine i svakoga nešto drugo čini sretnim. Najvažnije je da nas usrećuju male stvari, sitnice koje život čine ljepšim. Meni ljudi često znaju reći da se nekim stvarima previše veselim, što kao posljedicu može imati i preveliko razočaranje ako se nešto čemu sam se veselila ne ostvari. No ja ne bih mijenjala tu svoju osobinu jer mi ona život čini ljepšim. Zašto kupovati sladoled ako mu se ne veselite? Tek toliko da nešto strpate u želudac? Mislim da to nema smisla. Uvijek ću radije biti takva da se svemu strašno veselim nego takva da me ne može razveseliti baš ništa.

Činjenica je da, sve što trebamo već imamo i od toga moramo krenuti. Sve ostalo što se dogodi ili ako dobijemo nešto što nismo očekivali, to je samo plus odnosno samo dodatan razlog za sreću. Zato se veselite malim stvarima i vidjet ćete koliko će vam život biti bolji. Samo o vama ovisi kako će se razvijati vaš život i kako ćete prihvatiti ono što vam život nosi. Zadržite pozitivan duh i pronađite sreću u svemu što vas okružuje. Druge formule za sreću nema: tražite ju u malim stvarima i budite sretni, živite za danas i veselite se onome što tek dolazi! 

Koja je vaša formula za sreću? Veselite li se malim stvarima poput sladoleda ili nečega drugog u vašem slučaju? Slažete li se da sreću ne možemo kupiti ali ju možemo pronaći?


Izvor: Slika1

0 komentari:

Objavi komentar